<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

De 5 meest gestelde vragen over Sale and Leaseback

In de wereld van financiële strategieën en zakelijke optimalisatie, duikt de term "Sale and Leaseback" steeds vaker op. Maar wat houdt dit concept eigenlijk in en wat zijn de voordelen? Ben je nieuwsgierig naar hoe deze financieringsoplossing jouw bedrijf gunstig kan beïnvloeden, lees dan vooral verder. In deze blog beantwoorden we de vijf meest gestelde vragen over Sale and Leaseback. Van de basisprincipes over wat het inhoudt tot de soorten apparatuur die ervoor in aanmerking komen. We delen alle kennis met je, waardoor jij de mogelijkheden van Sale and Leaseback nog beter begrijpt.

 

1. Wat is een Sale and Leaseback?

Een Sale & Leaseback is een leasevorm, waarbij reeds gekochte en in gebruik genomen goederen, tegen de dan geldende netto boekwaarde worden verkocht aan een leasemaatschappij en onmiddellijk weer worden terug geleased door de gebruiker. Een Sale and Leaseback is een eenvoudige manier om met terugwerkende kracht cash te genereren uit eigen middelen of reeds gekochte en in gebruik genomen apparatuur.

 

vrouw laptop blauw sale and leaseback

 

2. Wanneer is een Sale and Leaseback interessant?

In het huidige economische klimaat, waar het lenen van geld bij de bank weer duurder wordt, kan een Sale and Leaseback uitkomst bieden. Het levert bedrijven eenmalig een cashinjectie op. En door vervolgens ‘off-balance’ te leasen, worden er een aantal ratio’s op de financiële balans gunstig beïnvloed.

3. Wat zijn de voordelen van een Sale and Leaseback?

  • Je maakt vastliggend kapitaal beschikbaar voor andere projecten
  • Je hebt geen boekverlies op ‘verouderde’ goederen
  • Je creëert extra liquiditeit
  • Je betaalt voor het gebruik en niet langer voor het eigendom

man telefoon paars sale and leaseback

4. Vanaf welk bedrag kan ik gebruikmaken van een Sale and Leaseback?

In principe geldt dat voor ieder object een Sale & Leaseback kan worden afgesloten. Uiteraard wel op voorwaarde dat het betreffende object nog een bepaalde boekwaarde vertegenwoordigt en niet al volledig is verouderd. Hoe jonger het object, hoe interessanter het voor de leasemaatschappij is om een Sale and Leaseback af te sluiten. Verder hangt het vooral van de leasemaatschappij zelf af, welke minimale ‘ticket-size’ er wordt gehanteerd. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in zogenoemde ‘small ticket lease’, maar ook bedrijven die alleen grotere transacties doen.

5. Welke goederen komen in aanmerking voor een Sale and Leaseback?

Auto’s en kopieermachines komen het meeste voor. Maar er kan al jaren ook andere apparatuur geleased worden. Naast IT-apparatuur (netwerken, servers, PC’s, laptops, tablets, etc.) kan je ook denken aan de winkelautomatisering binnen de retail, alle digitale apparatuur rondom de patiënt binnen de zorgsector, digiboards en touch screens voor het onderwijs en nog veel meer. De voorbeelden zijn onuitputtelijk.

Contact
Eens om de (fysieke of virtuele) tafel zitten om over dit onderwerp van gedachten te wisselen? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com of bel naar 030-6358333. We praten graag met je verder!

 

Econocom;

een kwestie van economisch denken

Deel dit artikel op