<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Financiële slagkracht voor groei en innovatie

Selecta maakt gebruik van de flexibele financieringsoplossingen van Econocom, waardoor het zijn financiële slagkracht behoudt om – onder impuls van het hybride werken - verder te investeren in groei en nieuwe concepten. Naast oplossingen voor IT-infrastructuren heeft Econocom ook jarenlange ervaring met het financieren van strategische bedrijfsmiddelen. De pandemie bood Selecta de unieke kans om nieuwe oplossingen in de markt te zetten, zoals onbemande minisupermarkten en slimme koelkasten.

Kansen voor nieuwe markten

Het food & beverage marktsegment is, mede door de pandemie, heel snel veranderd. De vraag naar zelfserviceconcepten, waarbij heel hygiënisch gewerkt wordt, is enorm gegroeid. Ook het hybride werken zorgt voor de nodige veranderingen, denk bijvoorbeeld aan de gemiddelde koffieconsumptie op alle kantoorlocaties.

To-go concepten en micromarkets

Selecta ziet in deze verandering kansen om nieuwe markten aan te boren. Maar om in nieuwe creatieve oplossingen - zoals To-go-concepten en de FOODIES micromarkets te kunnen investeren, is er cash nodig.

showroom selecta koffie

Budget nodig voor innovatie

Op zoek naar een partner om Selecta’s groeiambities te verwezenlijken kwam Tim Goossens in contact met Econocom. "Het zijn kostbare en complexe trajecten. Als financieel gezond bedrijf ziet Selecta veel voordelen in financieringsoplossingen".

“Er is intensief gezocht naar professionele partners die ons financieel konden ondersteunen bij het realiseren van onze groeiambities.”

Cash-injectie dankzij Sale & Leaseback

Selecta maakte o.a. gebruik van een Sale & Lease back. Econocom heeft alle koffie-machines op de verschillende locaties tegen boekwaarde overgenomen, terwijl deze onveranderd in gebruik zijn gebleven. Naast deze oplossing is voor de aanschaf van nieuwe koffiemachines gekozen voor een Klassieke Financieringsoplossing.

Selecta betaalt nu een aantrekkelijk bedrag per maand voor het gebruik van deze nieuwe machines. En dankzij de gerealiseerde cash injectie is er ruimte om innovaties te realiseren.

starbucks selecta koffie

Partnership Econocom is ‘no brainer’

Goossens: “Dankzij de samenwerking met Econocom behouden we dus onze volledige cashflow om de koffiemachines bij onze klanten uit te breiden, te vernieuwen of up-to-date te houden. De toestellen gaan zo langer mee.

Dankzij een accurate assetregistratie weten we ook perfect welke automaat op welke locatie staat, wanneer die is aangeschaft en eventueel aan vervanging toe is. Dat biedt ons en onze afnemers veel voordelen.

Daar komt bij dat de financieringsvoorwaarden van Econocom ook nog eens erg aantrekkelijk zijn. Het was een ‘no-brainer’ om met hen in zee te gaan.”

“Econocom is een flexibele professionele partner die ons in een heel korte tijd veel financiële slagkracht heeft geboden.”

barista econocom

 

Over Selecta:

Selecta is marktleider op het gebied van koffieconcepten. Naast koffie biedt Selecta ook concepten voor fris, snack en fresh food. Consumenten genieten hierdoor onderweg, op het werk én in de horeca van een welverdiende kop koffie, verse lunch of gezonde snack. Dagelijks maken meer dan 12 miljoen mensen op meer dan 475.000 verkooppunten verspreid in 16 Europese landen gebruik van de diensten van Selecta.

Meer informatie vind je in het persbericht

Whitepaper

Lees in deze whitepaper "Financieren heeft de toekomst" hoe financieren toegang geeft tot de technologie die nu nodig is, waardoor je kan blijven groeien en je de concurrentiepositie van de organisatie verder verstevigt.

 

Download de whitepaper

Econocom;

een kwestie van economisch denken.

 

Deel dit artikel op