<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Garantietermijn verstreken? Geen probleem!

Radboud Universiteit kiest voor Third Party Maintenance  (TPM) van Econocom Managed Services

 

Voor het onderhoud van IT-hardware en andere apparatuur is een servicegarantie bij de fabrikant, na de eerste garantietermijn, niet altijd de beste oplossing. Fabrikanten verhogen dan vaak de servicetarieven of ze stoppen met het leveren van de services om de aanschaf van nieuwe modellen te boosten. Dan zoeken organisaties andere mogelijkheden om kosten te besparen op onderhoud. De Radboud Universiteit is er één van. Zij brengen een deel van hun service en onderhoud bij Econocom Managed Services onder.

radbout-uni


Grote organisaties zoals de Radboud Universiteit (RU) hebben vaak enorme hoeveelheden apparatuur in gebruik waarvan de noodzaak voor acute service bij calamiteiten verschilt.

Peter van Campen, verbonden aan de Faculty of Science van de RU: “Uitval van een deel van onze apparatuur is niet meteen een probleem, vaak wordt dat opgevangen door andere apparaten.

Maar als er servers down zijn waardoor docenten en studenten niet bij hun bestanden kunnen, dan moet dat wel snel opgelost worden.”

Niet toe aan vervanging

Het afnemen van één kant-en-klaar servicepakket bij één partij is daarom niet optimaal, zegt hij. “Soms wil je dat er binnen vier uur, onafhankelijk van het tijdstip of de dag, gerepareerd of vervangen wordt. Soms volstaat het om dit de volgende werkdag te doen. En in andere gevallen kunnen onze eigen IT-mensen het ook zelf oplossen.”

Het voordeel van Econocom Managed Services als Third Party Maintenance partner vindt hij de expertise van het bedrijf in wat de fabrikant vaak als ‘oude’ apparatuur kwalificeert. Econocom levert services en ook de bijbehorende onderdelen voor de Dell-servers van de RU, die in enkele gevallen ouder dan zeven jaar zijn.

Van Campen: "En dat doen ze tegen goede tarieven.
Daardoor kan oude apparatuur langer betrouwbaar in gebruik blijven,
wat niet alleen een financieel voordeel is.
Wij hadden bij de RU al apparatuur bij Econocom Managed Services in onderhoud en doen dat nu steeds meer.”

maintenance


Zo lang mogelijke levensduur

Fabrikanten zijn gebaat bij een snelle omloop en afschrijving van apparatuur. Een kortere levensduur van apparaten betekent voor hen een directe verhoging van de omzet. Ook is het op voorraad houden van ‘oudere’ onderdelen, van modellen die niet meer in productie zijn, voor hen onrendabel. Daarom bieden ze geen langer durende onderhoudsservice. En dat terwijl de kwaliteit van producten tegenwoordig hoger ligt dan vroeger.

Voor servers stond vroeger een standaard afschrijftermijn
van vijf jaar. Ook bij de Radboud Universiteit is de werkelijke gebruikstijd verlengd naar zeven jaar. Enkele systemen kunnen zelfs nog tot
ca. tien jaar productief ingezet worden.

"De kosten van een apparaat zitten vooral aan het begin en aan het eind van de levensduur", zegt Van Campen. Aanschaf en implementatiekosten zitten aan het begin, aan het eind zitten verhuis- of uitfaseringskosten. Want als het eenmaal werkt, dan blijft het normaal gesproken met weinig of geen moeite werken en zijn alleen software-updates, die vaak automatisch zijn, nodig.

"Dat is een goede reden om de levensduur te rekken, als dat op een betrouwbare manier kan. En dat maakt een gespecialiseerde partij als Econocom voor ons mogelijk.”

server


Service tot lang na de garantietermijn

Econocom Managed Services heeft de experts en onderdelen in huis om tot lang na de garantietermijn van de fabriek optimale service te garanderen.

Contact

Eens om de (fysieke of virtuele) tafel zitten van gedachten te wisselen over de mogelijkheden? Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com. We praten graag met je verder!

 

Econocom;

een kwestie van economisch denken.

 

Deel dit artikel op