<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Het hotel van je dromen dankzij inzet digitale technologie

The future is now! Vliegende auto’s en tassen waarin je smartphone automatisch oplaadt? Het gebeurt niet alleen in sciencefictionsfilms. Dankzij moderne technologie lijkt nu bijna alles mogelijk. Vakanties kunnen steeds beter worden afgestemd op persoonlijke voorkeuren en hotels spelen volop in op deze nieuwe mogelijkheden. Zie hier, het hotel van de toekomst!

 

shutterstock_142837321-2-450x300De veranderende behoeften van reizigers zorgen ervoor dat hotels razendsnel moeten innoveren om de concurrentie voor te blijven.

 

In- en uitchecken met je smartphone

Hotels zijn al lang niet meer ruimtes met een simpel bed, badkamer, enkele stoelen en een televisie. Door de verandere wensen van reizigers en de mogelijkheden van digitale technologieën zorgen ervoor dat de hotelbranche snel innoveert. Een van die innovaties zie je gelijk al bij binnenkomst. De lobby zal een transformatie ondergaan van enkel en alleen een receptie, naar een multifunctionele ruimte met bars, restaurants en werkplekken. In de rij staan bij die receptie is dan voortaan ook niet meer nodig. Inchecken gebeurt automatisch wanneer je (met je smartphone) het hotel inloopt. Via een app krijg je je kamernummer toegewezen, en ook de lift brengt je naar de goede verdiepen. Uitchecken en betalen kan uiteraard ook gewoon met je smartphone.

 

Robot bezorgt je een late night snack

Alles uitgepakt en tot de conclusie gekomen dat je tandpasta vergeten bent? Of heb je behoefte aan een drankje en een late-night snack? Eén seintje naar de receptie en een robot butler brengt het naar je toe. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van robotica om de gasten te voorzien van informatie over de verblijfplaats. In het Andromeda hotel in het Belgische Oostende wordt robot Pepper - een bekende voor onze vaste blog lezers - ingezet om gasten bij binnenkomst meer te vertellen over de stad en waar de leuke restaurants te vinden zijn. In de toekomst kan Pepper ook gebruikt worden om in- en uit te checken en wellicht krijgt de robot in de toekomst zelfs een betaalterminal! En wie denkt dat robots alleen worden toegepast in buitenlandse hotels, die heeft het mis. Ook in Amsterdam & Rotterdam wordt er al volop gebruik gemaakt van robotica in hotels.

 

hotelbutler-450x299

Heb je iets nodig in je hotelkamer en verblijf je in hotels van Aloft? Dan stuur met je smartphone gewoon een berichtje naar robot Botlr en hij komt het binnen no time op de kamer bezorgen.

 

Douchen 2.0

Een massage onder de douche door een sterke douchestraal? Of liever een kwartiertje stomen? Het kon allebei al, maar het wordt nog beter wanneer je de douche met je smartphone kunt instellen op jouw favoriete stand. De predictive douche gaat een stapje verder. Zo’n douche voorspelt op basis van jouw persoonlijke ritme welke stand jij op dat moment nodig hebt. Wil je meteen ook 50% water besparen? Dankzij een speciaal sensorsysteem kan de waterstroom worden aangepast op basis van waar je staat en wat je doet. Je kan zelfs de krant of je favoriete magazine lezen tijdens het douchen.

Online spiegel

Een spiegel die aangeeft wat voor weer het die dag is en wat je dus het beste kunt aantrekken. Een ver van je bed-show? Helemaal niet! Een internetverbinding in de spiegel is het enige dat ervoor nodig is. En bouw dan ook meteen een camera is, zodat de spiegel een selfie kan maken als je aangekleed bent. Met touchscreen of een verbinding met je smartphone, zet je de foto bovendien direct online. Ook hotels hebben baat bij deze selfies (want free publicity).

 

cybertecturemirror-4-450x252

Smart mirrors komen steeds vaker voor: in winkels, maar ook in de hotelkamer!

 

Gebruik digitale middelen als de markt daarom vraagt

Het is voor hotels - maar ook andere bedrijven en instellingen - belangrijk om met de tijd mee te gaan. Juist door trends op het gebied van digitalisering te omarmen. Er zijn verschillende flexibele financieringsoplossingen die investeringen in deze vorm van digitalisering ondersteunen, zodat er direct van de voordelen geprofiteerd kan worden. Niet het bezit van apparatuur, maar het gebruik ervan staat daarbij centraal. Dit biedt u de zekerheid van beheersbare kosten en de beschikking over state-of-the-art apparatuur.

Eens om de tafel zitten om van gedachten te wisselen over uw digitale strategie? Vul dan ons contactformulier in. Een email naar info.nl@econocom.com sturen is uiteraard ook mogelijk, wij zijn u graag van dienst!

Deel dit artikel op