<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Leasing: de oplossing voor flexibiliteit en duurzaamheid

Leasing beperkt zich al lang niet meer tot alleen auto's, ook IT-apparatuur kan worden geleased. In recent door de branchevereniging Leasing Nederland gepubliceerde marktcijfers over 2022, zien we dat het leasen van IT-apparatuur steeds populairder wordt. Ondanks dat de Nederlandse markt voor financieren (leasen) van bedrijfsmiddelen met 10% is gedaald, is de lease van IT-middelen met 8% gestegen.

shutterstock_2197854761-1

Het is geen verrassing dat het leasen van digitale apparatuur steeds populairder wordt. Leasing stelt bedrijven in staat om de nieuwste technologieën en apparatuur te gebruiken, zonder de grote financiële lasten van een aankoop. Dit is met name interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibiliteit en duurzaamheid, zonder dat zij hierbij direct grote investeringen hoeven te doen. De lease-oplossingen zijn tegenwoordig zo flexibel dat organisaties altijd beschikken over de juiste apparatuur, zodat ze hun bedrijfsvoering altijd op de meest efficiënte en effectieve manier kunnen uitvoeren.

 

Ontwikkelingen richting recycling en energie

De ontwikkeling van de leasemarkt gaat snel. Binnen deze markt groeien de asset categorieën 'recycling' en 'energie'. Dat is te verklaren, omdat leasing steeds groener wordt. Ook de opkomende energietransitie heeft steeds meer impact op de leasemarkt. Uit een rapport van Rystad Energy blijkt de uitstoot door ons gebruik van olie, kolen en gas langzaam maar gestaag is gaan dalen. De benodigde technologie voor groene energie daalt verder in kosten (Forbes). De huidige energiecrisis geeft waarschijnlijk net dat extra zetje naar slimmer energieverbruik. Bedrijven vragen dan ook vaker naar het leasen (financieren) van machines voor recycling, net als voor het leasen van zonnepanelen.

shutterstock_1938021169-1

Duurzame bedrijfsvoering

Leasing biedt bedrijven de mogelijkheid om flexibel om te gaan met hun IT-omgeving, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering. Zo voorkom je dat er regelmatig nieuwe apparatuur moet worden aangeschaft, wat resulteert in minder afval en een afname van de druk op grondstoffen. Bovendien biedt leasing flexibiliteit in het gebruik van IT-apparatuur, omdat organisaties gemakkelijk kunnen overstappen naar de nieuwste technologie zonder grote investeringen te doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van circulaire diensten, waarbij gebruikte apparaten worden ingenomen, gerecycled of hergebruikt. Dit draagt bij aan de circulaire economie en vermindert de hoeveelheid e-waste.

Kortom, leasing biedt bedrijven veel voordelen. Hier zijn vier belangrijke redenen waarom bedrijven voor leasing moeten kiezen:

 

  1. Toegang tot nieuwste technologieën

Leasing geeft bedrijven toegang tot de nieuwste technologieën en apparatuur zonder grote investeringen te doen. Dit is vooral belangrijk in de snel veranderende wereld van IT, waar de nieuwste technologieën vaak snel verouderen en vervangen moeten worden. Door te leasen kunnen bedrijven gemakkelijk upgraden naar de nieuwste technologieën en competitief blijven.

 

  1. Flexibiliteit in gebruik

Met leasing hebben bedrijven meer flexibiliteit in het gebruik van hun IT-apparatuur. Het maakt het veel eenvoudiger om over te stappen naar de nieuwste technologie zonder grote investeringen te doen. Bovendien is het mogelijk om apparatuur te up- of downgraden afhankelijk van de behoeften van hun bedrijf. Dit biedt de flexibiliteit die nodig is om snel te reageren op veranderingen in de markt.

 

  1. Betere budgettering

Leasing biedt bedrijven de mogelijkheid om hun uitgaven beter te budgetteren. In plaats van een grote som geld uit te geven aan de aankoop van apparatuur, zijn er periodieke betalingen. Deze zijn gemakkelijker te budgetteren en helpen bedrijven hun cashflow beter te beheren.

 

  1. Circulaire economie

Leasing biedt ook voordelen op het gebied van duurzaamheid. Door te leasen kunnen bedrijven hun impact op het milieu verminderen. Gebruikte apparatuur kan worden ingenomen en opnieuw worden ingezet of op een professionele manier worden gerecycled om weer als grondstof te dienen. Dit draagt bij aan de circulaire economie en vermindert de hoeveelheid e-waste.

shutterstock_2161819863-1

Conclusie

Leasing van IT-apparatuur wordt steeds populairder en heeft veel voordelen. Het biedt bedrijven toegang tot de nieuwste technologieën zonder grote investeringen te doen. Bovendien geeft het bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om snel te reageren op veranderingen in de markt. Leasing helpt ook bij het verminderen van de impact van bedrijven op het milieu door het verminderen van afval en het ondersteunen van de circulaire economie. Ben je op zoek naar flexibiliteit en duurzaamheid zonder grote investeringen, neem dan eens contact met ons op.

Met vestigingen in 16 landen en ca. 8.750 medewerkers, is Econocom al bijna 50 jaar specialist in het bieden van financieringsoplossingen voor digitale (IT-) apparatuur en strategische bedrijfsmiddelen. We praten graag met je verder.

 

Econocom;
een kwestie van economisch denken.

Deel dit artikel op