<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Third Party Maintenance duurzaam aantrekkelijk

Organisaties worden zich steeds bewuster van het effect dat de toenemende hoeveelheid e-waste op ons klimaat heeft. Naast kostenbesparing wordt er tegenwoordig ook met het oog op duurzaamheid nagedacht welke IT-apparatuur langer gebruikt kan worden.

Het is al jaren bekend dat vooral datacenter infrastructuren na de garantieperiode probleemloos nog een aantal jaren extra kunnen draaien. Er wordt in dat geval vaak gekozen voor Third Party Maintenance (TPM), waarbij een merkonafhankelijke derde partij het onderhoud van de hardware fabrikanten/leveranciers verzorgt.

Dankzij TPM een bijdrage leveren aan de circulaire economie

Fabrikanten en leveranciers adviseren om elke drie tot vijf jaar de hardware te vervangen, ongeacht of dit ook ècht nodig is.

De ervaring leert dat het merendeel van de datacenter hardware
prima geschikt is om langer te gebruiken
.

Dat geldt ook als het garantie- en/of servicecontract met de fabrikant of leverancier afloopt.

Hoe langer een infrastructuur up-and-running blijft, hoe minder nieuwe apparatuur er  gemaakt hoeft te worden. Dit bespaart op de eerste plaats waardevolle grondstoffen, kost minder energie en levert - als klap op de vuurpijl – ook nog een positieve bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid e-waste.

sorteren en recycleren oude apparatuur


Vertrouwde infrastructuur, tot 60% lagere kosten

Na de garantieperiode lopen de kosten voor het onderhoud door de fabrikant of leverancier behoorlijk op. Hierdoor lijkt het aantrekkelijker om de apparatuur te vervangen, maar dat is niet altijd het geval.

Organisaties die de weg naar een TPM-partij, zoals Econocom,
weten te vinden, ervaren tussen de 30 en 60 procent lagere onderhoudskosten dan bij de fabrikant/leverancier.

Bovendien is de kwaliteit van TPM meestal beter dan die van de fabrikant en/of leverancier zelf, wat al eerder dankzij onafhankelijk onderzoek van o.a. Accenture bekrachtigd werd.

spaarvarken kosten besparen


Verschillende A-merken in het datacenter? Geen probleem!

Veel organisaties hebben een mix aan hardware A-merken in hun datacenters. Dat maakt het lastiger om het onderhoudscontract bij één fabrikant of leverancier af te sluiten. Het kán wel, maar die fabrikant of leverancier zet vervolgens een TPM-partij in voor de portfoliovreemde merken. Met als gevolg hogere kosten en waarschijnlijk slechtere service vanwege de extra schakel in de keten.

Waarom teveel aan een fabrikant/leverancier betalen,
als je ook rechtstreeks met een Third Party Maintenance
provider kunt samenwerken?

Dankzij TPM is er duurzame, proactieve support mogelijk voor àlle systemen, ongeacht het merk: één contract, één factuur en één contactpersoon voor het onderhoud en support op de volledige datacenter infrastructuur. Econocom neemt het onderhoud over en de organisatie behoudt de vertrouwde infrastructuur tegen significant lagere kosten.

man goed

Naast de al genoemde voordelen biedt Econocom Managed Services:

  • inventory management
  • flexibele contracten met specifieke Service Level Agreements (SLA's)
  • korte responstijden, gegarandeerde reparatietijden, flexibele contractuur, etc.
  • merkonafhankelijk onderhoud (hardware & OS-softwaresupport)
  • service op alle A-merken, zoals: HP, Dell Technologies, Lenovo, Cisco, IBM, Oracle, HDS, NetApp, Fujitsu
  • een eigen field serviceorganisatie, flexibel en deskundig.

Econocom helpt e-waste te verminderen

Als duurzame digitale dienstverlener ondersteunt Econocom organisaties bij het milieuvriendelijk langer gebruiken en hergebruiken van IT-apparatuur. Dat doen wij o.a. door organisaties te stimuleren hun infrastructuur ook na de standaard garantieperiode te blijven gebruiken of een traceerbaar tweede leven te geven en hen daarbij optimaal te faciliteren.

Contact

Eens om de (fysieke of virtuele) tafel zitten van gedachten te wisselen over de mogelijkheden? Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com. We praten graag met je verder!

 

Econocom;

een kwestie van economisch denken.

 

Deel dit artikel op