<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Hoe creëer je cash via je IT-infrastructuur?

Geen ruimte, maar wil je tóch nog een investering doen? Veel organisaties hebben tijdens de coronacrisis snel moeten schakelen om thuiswerken voor hun medewerkers mogelijk te maken. Hierdoor zijn onvoorziene investeringen (laptops, licenties, collaboration oplossingen) gedaan, die een behoorlijk effect op de liquiditeitspositie van de organisatie hebben gehad. Hoe zorg je ervoor dat je daarvoor de middelen hebt? Een Sale and Leaseback biedt mogelijkheden!

Wat deze organisaties meestal niet weten is dat zij de gedane investering snel kunnen omzetten in een cashinjectie, waarmee nieuwe investeringen gedaan kunnen worden. Deze kunnen vervolgens de groei en/of kernactiviteiten van de organisatie ten goede komen.

visual-bij-BCS-

Anticiperen is mogelijk

Misschien heb je wel eens van een Sale and Leaseback gehoord? Dat is op dit moment een hele interessante oplossing. Het biedt de mogelijkheid om het kapitaal dat nu vast zit in bijvoorbeeld de IT-infrastructuur, vrij te maken en voor andere doeleinden te gebruiken.

Wat is een Sale and Leaseback?

Het eigenlijk niets meer of minder dan een financieringsoplossing. Hierbij verkoop je reeds gekochte en in gebruik genomen IT-apparatuur tegen de netto boekwaarde aan een financieringspartner, om het daarna onmiddellijk terug te leasen (huren).

Een sale and leaseback is een eenvoudige manier om met terugwerkende kracht cash te genereren uit je eigen bedrijfsmiddelen.

Het grote voordeel van deze financieringsvorm is dat je de gegenereerde cash meteen kan inzetten voor urgente zaken.

Drie directe voordelen van Sale and Leaseback

  • Je maakt vastliggend kapitaal vrij en creëert meteen extra liquiditeit.
  • Je hebt geen afschrijvingskosten en betaalt per maand in een abonnementsvorm.
  • Je betaalt voor het gebruik van de apparatuur en niet langer voor het bezit.

Voor welke andere hardware is een Sale and Leaseback mogelijk?

Naast de IT-infrastructuur (netwerken, servers, PC’s, laptops, tablets, etc.), komt ook veel andere hardware in aanmerking voor een Sale and Leaseback. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Narrowcasting schermen binnen de retail,
  • Digitale apparatuur rondom de patiënt binnen de zorgsector,
  • Digiboards, touch screens en tablets voor het onderwijs.
IT-Infrastructuur-450x291
 

Vanaf welk bedrag kan je gebruik maken van een Sale and Leaseback?

In principe geldt dat voor bijna alle soorten hardware een sale & leaseback kan worden afgesloten. Uiteraard op de voorwaarde dat de betreffende hardware nog een bepaalde boekwaarde vertegenwoordigt en niet compleet is verouderd. Hoe jonger, hoe interessanter, is in dit geval het credo.

Verder hangt het vooral van de financieringspartner af, welke minimale ‘ticket-size’ er wordt gehanteerd. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in zogenoemde ‘small tickets’, maar er zijn ook bedrijven die alleen grotere transacties hanteren.

Contact
Eens om de (fysieke of virtuele) tafel zitten om over dit onderwerp van gedachten te wisselen? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com of bel naar 030-6358333. We praten graag met je verder!

Econocom; een kwestie van economisch denken.

Deel dit artikel op