<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Meer focus op kernactiviteit, dankzij IT financiering

Zoekend naar een professionele business partner, die het eigenaarschap van de IT- en Research and Developmentapparatuur op zich kon nemen, kwam Limagrain in contact met Econocom. Dankzij een Groeifinanciering is deze apparatuur nu altijd up-to-date, is er budget voor rasontwikkeling en gewasverbetering met een beter rendement voor de telers.

Limagrain - marktleider in het veredelen en vermarkten van landbouwzaaizaden - maakt gebruik van de Groeifinanciering van Econocom, ook wel Technology & Refresh Option (TRO) genoemd. Dankzij deze financieringsoplossing is er ieder half jaar de mogelijkheid om apparatuur te vervangen voor modellen die gebruik maken van de allernieuwste technologieën. Tegelijkertijd worden er kosten bespaard. Een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld de research and development afdeling.

Limagrain hand door tarwe


Breeding your profit 

"De cash die dankzij deze financieringsoplossing vrijkomt, besteden we aan ras- en gewasontwikkeling, met een beter rendement voor de teler", vertelt Jan-Pieter Moerdijk, CFO Limagrain North West Europe.

Dat noemen wij: Breeding your profit. Geld dat eerst aan IT-investeringen werd besteed, gebruiken we nu voor onze Research & Development projecten”.

Met een halfjaarlijks vervangingsvolume is er controle over de invulling van de investerings- en vervangings-behoeften van de IT-apparatuur.


Innovatie dankzij zaaizaden

Het veredelen en vermarkten van mais, voedergrassen, granen, groenbemesters en peulvruchten is de core business van Limagrain. Het bedrijf groeide in de afgelopen jaren uit tot  marktleider in Europa en is een van de Top-5 spelers in de wereld. Limagrain investeert 16 procent van haar omzet in de ontwikkeling van nieuwe rassen.

planten van zaadjes

 

Meer dan alleen een financiering

Naast het eigenaarschap van de apparatuur neemt Econocom ook de administratieve taken uit handen. Denk aan het betalen van de factuur, de assetregistratie en het recyclen van apparatuur aan het einde van de levenscyclus.

Jan-Pieter Moerdijk: “Door de samenwerking met Econocom hebben wij een goede balans gevonden in het aanschaffen en vernieuwen van de apparatuur. Hierdoor is er geen onnodige apparatuur in huis en sturen we na vier tot vijf jaar de verouderde apparatuur terug."

"Econocom neemt de recycling op zich en zorgt dat de apparatuur een tweede leven krijgt of op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt.

Hierdoor leveren we een actieve bijdrage aan de circulaire economie."

"Omdat de te verwachten investeringen vooraf zijn bepaald, is het voor ons altijd duidelijk wat de kosten zijn".

Kennisbron

Jan-Pieter Moerdijk: “Naast de financiering en administratie is Econocom een partij met veel kennis van op het gebied van IT-dienstverlening en specifiek op het gebied van leasing. Econocom is een professionele business partner en verstaat zijn vak, het is een kennisbron, waarvan wij profiteren."

“Wij kunnen ons volledig focussen op ons eigen bedrijf en zijn kernactiviteiten”.

Limagrain infoOver Limagrain

Limagrain Nederland B.V. is marktleider in het veredelen en vermarkten van landbouwzaaizaden voor professioneel gebruik in de veehouderij, akkerbouw en groensector. Zij is onderdeel van Groupe Limagrain, een coöperatieve groep die met ruim 10.000 medewerkers in 150 landen continu werken aan nieuwe rassen die een hoger rendement opleveren.

Whitepaper

Lees in deze whitepaper  "Financieren heeft de toekomst" hoe financieren toegang geeft tot de technologie die nu nodig is. En hoe dit helpt je bedrijf blijvend te laten groeien en je de concurrentiepositie verstevigt.

Download de whitepaper

Econocom;

een kwestie van economisch denken.

 

Deel dit artikel op