<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Trossen los voor versnelling van de energietransititie

Sluit je ogen en stel jezelf een wereld voor waarin al onze energie niet langer vervuilend is, maar ‘groen’ en hernieuwbaar. Een duurzame wereld, die is gerealiseerd door samen het avontuur van de energietransitie aan te gaan. Dit is exact de visie van de 'Green & Energy' business unit van Econocom.

Deze splinternieuwe business unit ondersteunt bedrijven en (semi-) overheidsinstellingen in deze noodzakelijke verandering met een combinatie van een ‘As-a-Service’-financieringsoplossing en engineering services. Deze services bestaan uit technische audits, energiebesparings-berekeningen, projectmanagement en prestatiemonitoring op basis van energiedata. Deze oplossing levert direct flinke besparingen op. Er zijn organisaties die tot wel 75% besparing op hun energieverbruik hebben gerealiseerd.

Energie uit duurzame bronnen

Vandaag de dag draait onze wereld grotendeels op grijze energie, opgewekt door het verbranden van fossiele brandstoffen met een hoge prijs voor het milieu. Bij deze verbranding komt koolstof vrij, dat zich omzet naar CO2 en schadelijk is voor onze planeet (NPO kennis, 2023). Dat is de reden waarom de leiders van de Europese Unie ons ten doel hebben gesteld om tegen 2030, 32% van het energieverbruik in de EU uit hernieuwbare bronnen te halen. (Europees Parlement, 2022). Deze groene energie wordt opgewekt uit duurzame, schone en onuitputtelijke bronnen, zoals waterkracht, zonlicht, warmte uit de aarde en wind.

GReen_energy_dobbelstenen

Welkom aan boord van ‘Green & Energy’

Als antwoord op de groeiende vraag en gedreven door de huidige energiecrisis heeft Econocom, onder leiding van Vincent Guillemot voor de Benelux, de ‘Green & Energy’ business unit opgericht. Vincent is een in Environmental Engineering afgestudeerde ingenieur, die zijn sporen in de energietransitie verdiend heeft.

De business unit biedt - ter ondersteuning van de energietransitie - naast financiering, pragmatische oplossingen aan, zoals technische audits, energiebesparingsberekenin-gen, projectmanagement en prestatiemonitoring op basis van energiedata. Organisaties realiseren zo een slimmer energieverbruik en verkleinden daarmee hun ecologische voetafdruk.

vincent“Onze gecoördineerde aanpak, waarbij advies, installatie en een ‘As-a-Service’-financieringsoplossing samenkomen, is uniek in de markt. Klanten slagen er dankzij onze services in om de voorspelde energiebesparingen te realiseren én de gedane investeringen terug te verdienen”, aldus Vincent Guillemot, Business Unit Manager Green & Energy Benelux.

Investeringen snel terugverdiend

Het belangrijkste ingrediënt om deze transitie tot een succes te maken, is het moderniseren van de beschikbare faciliteiten en het opwekken van eigen energie. Econocom financiert en ondersteunt deze transitie, met als doel om fors op het huidige energieverbruik te besparen. Dankzij een gedetailleerde analyse van de bedrijfsmiddelen worden acties geïdentificeerd én uitgevoerd. De gedane investeringen worden snel terugverdiend.

groene_blokjes

Onze werkwijze voor verduurzaming bestaat uit vier concrete stappen:

Stap 1. - Horizon verbreden

Voor vertrek verbreden we, als ambitieuze ontdekkingsreizigers, samen de horizon met een onafhankelijk advies over de beste energiebesparende bronnen en een maximale Return On Investment (ROI) op basis van alle beschikbare middelen.

Stap 2. - Stuurman voor advies aan kapitein

Onze expertise in de hele keten van lifecycle- en asset management, zorgt voor een optimale coördinatie en logistieke ondersteuning rondom de implementatie van de noodzakelijke apparatuur. De verantwoordelijke afdelingen worden tijdens het project volledig gefaciliteerd en ondersteund.

Stap 3. - Schatkist aan boord

Er is een schat aan financiële mogelijkheden beschikbaar om het energie-efficiëntie-project te faciliteren. Econocom biedt maatwerk financieringsoplossingen om het project te realiseren met een minimale impact op de cashflow. We integreren bovendien alle inzetbare subsidies in onze economische modellen, zodat er optimaal geprofiteerd wordt van de beschikbare steun voor deze transitie.

Met behulp van onderstaand model, gebaseerd op Total Cost of Ownership (TCO), worden de voordelen van 'Green & Energy' uitgelicht:

Green & Energie Grafiek

Let ook op de positieve impact die deze duurzame oplossing heeft op de cashflow:

411_CashFlow_D2_n

Modern sextant voor goede navigatie

Zoals Nobelprijswinnaar Kamerlingh Onnes ooit zei: “Meten is weten”. Daarom verzamelen we, in onze reis naar een duurzame toekomst, alle noodzakelijke gegevens voor energiemonitoring op een online platform. Met deze waardevolle informatie bieden we inzicht en ondersteuning voor het energiebeheer. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig naar de juiste strategie voor de organisatie te navigeren. Met de goed in kaart gebrachte verbruiksgegevens, wordt het energieverbruik geoptimaliseerd en beter beheersbaar.

Green_energy_plant

Conclusie

Econocom's 'Green & Energy' services zijn een interessante oplossing voor organisaties die willen bijdragen aan de energietransitie en hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Door te investeren in hernieuwbare energiebronnen en slim energiegebruik te stimuleren, wordt niet alleen een positieve bijdrage geleverd aan het milieu, maar op de langere termijn ook geprofiteerd van financiële voordelen. Dankzij de gedetailleerde analyse van bedrijfsmiddelen en het stappenplan voor verduurzaming, is het mogelijk om energie-efficiëntieprojecten betrouwbaar uit te voeren en besparingsdoelen te bereiken.

Contact

Eens om de (fysieke of virtuele) tafel zitten om over dit onderwerp van gedachten te wisselen? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info.nl@econocom.com of bel naar 030-6358333. We praten graag met je verder!

Econocom;
een kwestie van duurzaam denken.

Deel dit artikel op