<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Snel anticiperen op technologische ontwikkelingen

Avebe is een snelgroeiend bedrijf dat altijd bezig is met innovaties en ontwikkeling van nieuwe producten. De IT-omgeving groeit net zo hard mee. Dankzij de groeifinanciering (Technology Refresh Option) van Econocom houden zij de complete IT-infrastructuur continu 'up and running' en ondersteunt deze de innovatieve bedrijfsprocessen optimaal.
 Gebouw Avebe

 

Continu uitbreiding en vervanging IT-Infrastructuur

Op zoek naar een professionele partner voor ondersteuning bij de constante stroom aan IT-investeringen kwam Avebe in contact met Econocom. Dankzij een groeifinanciering (Technology Refresh Option, afgekort TRO) houden zij de hele IT-infrastructuur up-to-date en is er ieder half jaar ruimte om apparatuur te vervangen.

“Via de TRO vervangen we apparatuur voordat het einde van de levensduur in zicht is, dat scheelt stress en extra kosten”

Altijd de nieuwste technologie in huis

“Met name de mogelijkheid om snel apparatuur te vervangen en altijd de nieuwste technologie in te zetten, heeft ons goed geholpen, vertelt Wim Vermeer, ICT Manager bij Avebe. “Vroeger ging een computer eerst kapot en werd er daarna pas gehandeld. Dat doen we nu gelukkig anders.” 

Innovatie dankzij de aardappel

Aardappelen zijn de core business van Avebe. Een eeuw terug startten boeren een  coöperatie en die is inmiddels uitgegroeid tot een multinational met 2.300 leden, ruim 1.300 medewerkers en een omzet van ruim 550 miljoen euro. De omzet komt niet alleen uit de verkoop van aardappelzetmeel. Het innovatieproces is een constant en essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. 

Iedereen heeft producten in huis waar Avebe de grondstof (aardappelzetmeel) voor levert. Denk bijvoorbeeld aan soepen, sauzen en het krokante laagje van de bekende borrelnootjes. Maar zetmeel wordt ook gebruikt voor andere producten, zoals tegellijm en het plakrandje van de Post-it sticky notes.

aardappelen zetmeel

 

Zes fabrieksterreinen en overal IT

Gijs Bleeker, ICT Directeur: “We hebben zes fabrieksterreinen van zo’n 200 voetbalvelden groot. Op al die terreinen staan tientallen gebouwen en overal staan computers te draaien. Het beheer daarvan is een hele uitdaging”. Econocom ondersteunt ons tijdens de hele levenscyclus van IT-apparatuur, van ingerichte werkplek tot mobiele telefonie.

"Om alles goed georganiseerd en up-to-date te houden, wordt de ondersteuning van Econocom ingezet.”

Fabriek Avebe

 

Lifecycle management

“We kozen voor een proactieve aanpak. Na een korte onderzoeksperiode en een aantal goede gesprekken met de directie stelde Econocom een groeifinanciering (TRO) voor. Naast tussentijdse vervangingsrondes (refresh) is in deze flexibele financierings-oplossing ook het lifecycle management, inclusief de milieuvriendelijke afvoer, het eventuele hergebruik van de apparatuur en professionele data wipe opgenomen en wordt ons veel administratie uit handen genomen.

Ondertussen hebben we via het online assetregistratiesysteem helder inzicht in wanneer welke appratuur is aangeschaft, waar het in gebruik is en wanneer het tijd is voor vervanging."

“Dankzij de flexibiliteit van Econocom is het mogelijk om adequaat te reageren op technologische en/of organisatorische ontwikkelingen.”

Lange termijn commitment

Net als bij de relatie met de boeren, gelooft Avebe erin dat je samen sterker staat dan alleen. "Wij gaan niet voor succes op de korte termijn, maar zetten in op een duurzaam commitment voor de lange termijn en dat geldt ook voor onze samenwerking met Econocom", aldus Wim Vermeer. Want als we samenwerken, zijn we altijd meer dan de som der delen.

Whitepaper

Lees in deze whitepaper "Financieren heeft de toekomst" hoe financieren toegang geeft tot de technologie die nu nodig is, waardoor je kan blijven groeien en je de concurrentiepositie van de organisatie verder verstevigt.

Download de whitepaper  

 

Econocom;

een kwestie van economisch denken.

 

Deel dit artikel op