<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3528674&amp;fmt=gif">

Wat zijn de 5 grootste misverstanden over financieren (leasen)?

Financieren (leasen) van digitale technologie, zoals laptops, tablets en netwerken, heeft een hoop voordelen die wij al eerder uitlichtten in een blog. Toch bestaan er nog veel misverstanden over financieren. Zonde, want door misverstanden lopen veel financials kansen mis! Wij zetten de vijf grootste misverstanden voor je op een rijtje. Zodat jij die kansen wél weet te benutten.
 
 
man nadenken paars
 
 

1. Je kan alleen auto’s en kopieerapparaten financieren

Leasing wordt vrijwel altijd geassocieerd met een wagenpark. Onterecht, want de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos.

Denk bijvoorbeeld aan PC’s, laptops en tablets. Of digitale apparatuur rondom de patiënt in de zorgsector. Zelfs koffiemachines behoren tot de mogelijkheden!

2. Financieren is duur

Dit is één van de grootste misverstanden. Door te financieren voorkom je dat je het eigen vermogen besteedt aan apparatuur. Meestal behoort deze apparatuur niet tot de ‘core assets’ van een bedrijf. Door te financieren blijft het eigen vermogen voor de kernactiviteiten gereserveerd. Daarin investeren levert een bedrijf meer op dan het bedrag aan financieringskosten.

Bovendien: het financieren van apparatuur biedt mogelijkheden in een snel ontwikkelende markt. De apparatuur veroudert snel door technologische innovaties. En door te financieren geef je jezelf de mogelijkheid om sneller te switchen naar een nieuwer model!

 

tablet assetsmanagement

 

3. Financieren gaat enkel over geld 

Leasen is niet enkel een financieringsvorm meer. Bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn leveren inmiddels flink wat extra diensten.

Zo wordt alle administratie van aankoopfacturen en alle bijbehorende betalingen uit handen genomen, alle logistiek e diensten geregeld voor de milieuvriendelijke afvoer van verouderde apparatuur en zijn er online rapportage tools beschikbaar, die transparantie, flexibiliteit en controle over de gefinancierde assets bieden.

4. Alle bedrijven kunnen financieren

Vrijwel alle leaseovereenkomsten worden door een bank geherfinancierd. Banken zijn terughoudender dan voorheen met het uitzetten van nieuwe kredietlijnen. Voor verliesgevende bedrijven, of bedrijven met een negatief eigen vermogen is het moeilijker om te financieren. Ook voor startende ondernemers zonder financiële historie is het lastig (maar niet onmogelijk) om een financieringsovereenkomst af te sluiten.

 

invest income

 

5. Een operationele lease kan niet meer off-balance

‘Off-balance’ leasen (operational lease) kan – gelukkig! – nog steeds. Voor de financieel onderlegden; met een operationele lease is het niet noodzakelijk om de apparatuur op de balans te activeren. De verplichting wordt ten laste van de verlies- en winstrekening gebracht en alleen in de toelichting op de balans vermeld. Hierdoor worden een aantal financiële ratio’s gunstig beïnvloed. Capex wordt Opex.

Whitepaper

Lees in deze whitepaper "Financieren heeft de toekomst" hoe financieren toegang geeft tot de technologie die nu nodig is, waardoor je kan blijven groeien en je de concurrentiepositie van de organisatie verder verstevigt.

Download de whitepaper  

 

Econocom;

een kwestie van economisch denken.

 

Deel dit artikel op